Dnešný životný štýl je sprevádzaný stresom a honbou za dosiahnutím vytýčeného cieľa. To so sebou prináša potrebu odreagovať sa, čo veľakrát vedie k úniku pred realitou v spoločnosti priateľov a alkoholu. Pod tlakom vysokých nárokov sa ocitajú čoraz mladšie ročníky, ktoré taktiež siahajú po „vypnutí“ práve týmto spôsobom. Rovnako sa žiaľ čoraz väčšej obľube tešia rôzne tvrdé, či mäkké drogy, najmä u mladej generácie.
Vo svetovom meradle sme na špici
Fakty ukazujú, že ak by bolo pitie alkoholu športovou disciplínou, nemuseli by sme sa obávať veľkej konkurencie. Každý Slovák požije v priemere 13 litrov alkoholu za rok! Celosvetový priemer však tvorí iba polovica z tohto objemu. Patríme tak k národom, ktoré vypijú najviac alkoholu a máme jednu z najvyšších chronických chorobností v Európe. Najväčší počet zanietených „degustátorov“ tohto moku je na východe Slovenska – v Prešovskom a Košickom kraji. Ich priemerný vek je od 45 do 54 rokov a v prevahe je mužské pohlavie.
Pečeni dávame zabrať. A tým aj ďalším orgánom.
Alkohol sa podpisuje okrem rozmanitých psychických problémov taktiež pod náš celkový zdravotný stav. Jeho nadmerné pitie skracuje život a vážne ohrozuje zdravie. Táto látka je hlavným škodcom pre život nevyhnutnej žľazy – pečene. Nadmerná konzumácia alkoholu má na svedomí odumieranie pečeňových buniek, dôsledkom čoho vzniká ochorenie cirhóza. K spomenutým negatívom alkoholu patrí aj fakt, že ide o jednu z legálnych, ľahko prístupných a finančne nenáročných návykových látok.
Ochorenia pečene však nevznikajú iba z nadmernej konzumácie alkoholu. Vo veľkej miere sú zapríčinené napríklad aj dlhodobým užívaním liekov, škodlivými látkami obsiahnutými v potravinách (stabilizátory, farbivá), ktoré denne konzumujeme, vystavovaním sa stresu, pôsobia na nás chemikálie v drogérii … Až dve tretiny ľudí, ktorí majú problémy s pečeňou majú nadváhu až obezitu, čo vedie k stukovateniu pečene (steatóza).
Nesmieme zabúdať ani na vrodené genetické predispozície k problematickej pečeni.
Bylinka Pestrec mariánsky eliminuje škody
Škody, ktoré alkohol a ďalší záškodníci napáchajú na pečeni dokáže pevná vôľa napraviť ruka v ruke s Pestrecom mariánskym. Jeho drvený plod vďaka obsahu flavolignanov dokonale prečistí našu pečeň a zároveň sa postará o bezchybné vstrebávanie účinnej látky silymarín. Výhodou je, že zároveň s užívaním Pestreca mariánskeho telo získa množstvo ďalších priaznivých účinkov. K nim patrí napríklad zníženie cholesterolu, zlepšenie trávenia či podpora imunitného systému.
Škody, ktoré sme na svojej pečeni napáchali si vyžadujú elimináciu (regeneráciu poškodenej pečene a pečeňových buniek). Pestrecovou kúrou je možné pečeň zregenerovať už za 12 týždňov! Informácie o priebehu a trvaní kúry drveným Pestrecom nájdete na našich stránkach TU.
Pomôže aj na „opicu“
Dobrou správou je, že drvený Pestrec nám pomôže aj v stavoch, ktoré sú následkom nášho „macošského“ správania sa k pečeni pri nadmernom popíjaní. Ak sme to prehnali s alkoholom a na druhý deň bojujeme s „opicou“, môžeme benefitovať nielen z jeho antidepresívnych účinkov. Pestrec zároveň podporí prirodzenú tvorbu žlče a napomôže harmonizácii trávenia. Po jeho užití si doplníme bielkoviny, kyselinu linolovú, olejovú a nenasýtené mastné kyseliny, taktiež tyramín, histamín, aminokyseliny, cukry, quercetín a vitamín E.
Čo je však najdôležitejšie, do organizmu doplníme práve spomínanú účinnú látku pestreca silymarín, ktorý sa postará o regeneráciu poškodených pečeňových buniek. Práve silymarín významne zvyšuje produkciu silného antioxidantu glutatiónu v pečeni, ktorý okrem likvidácie širokého spektra toxínov pomáha pečeni odbúravať (metabolizovať) alkohol.
Pri dlhodobom zaťažovaní tela alkoholom a ďalšími záškodníkmi sa odporúča absolvovať Pestrecovú kúru a to aj viackrát do roka.